Hitta den bästa revisorn i Lund

Alla aktiebolag, och ett antal enskild firma, är redovisningsskyldiga. Även när du inte är redovisningsskyldig kan det löna sig att hålla ett konto. Oavsett om det är ett krav på att lämna årsbokslut, eller en önskan om att ha ett konto som kan användas för att hantera budgetar, är det ett användbart verktyg att ha.

Tyvärr får många företag mycket nerver och nästan dålig smak i munnen när de tänker på kontona. Det är för att det kräver en hel del kunskap och tålamod för att genomföra detta. För att bli auktoriserad revisor krävs det trots allt 3 års utbildning och 2 års arbetslivserfarenhet innan du kan börja. Det är alltså naivt att tro att man lär sig allt över en natt.

Som ett resultat av den stora efterfrågan på kunskap och tid väljer många därför att lägga ut sina konton till en revisor. Då behöver du inte oroa dig så mycket för det, även om det såklart är bra att hålla dig uppdaterad om hur det går. En revisor däremot kan ta hand om allt från fakturering till lönehantering, så att bokföringen hålls snyggt och överskådligt.

Där användningen av en revisor förmodligen låter lockande, är det just här, liksom i andra branscher, krävs ett visst mått av tålamod asätarejakten. För att göra jobbet enklare för dig har vi i den här artikeln samlat våra tips på hur du hittar den bästa revisorn för ditt företag i Lund.

Erbjudande till revisor

Det allra bästa alternativet för att få en snabb och kostnadsfri överblick över revisorer i ditt område är att ta emot offerter. Om du fyller i formuläret på denna sida kan du få 3 gratis, icke bindande erbjudanden via e-post. Du får då snabbt en överblick över de priser och expertis som revisorerna har, så att du inte behöver sitta och söka igenom hemsidor, där det inte finns någon garanti för att du hittar detta.

Allt du behöver göra är att fylla i formuläret och dela din e-post. Formuläret kräver endast enkel information, som till exempel vilken typ av företag du verkar på, och att du kort kan skriva vad du behöver hjälp med. Baserat på denna information får du dina 3 gratiserbjudanden på en revisor inom kort tid. Sedan är det upp till dig att välja och vraka, beroende på vilka alternativ som passar dig.

Behöver du en revisor?

En naturlig fråga att ställa dig själv innan du letar efter en revisor är helt enkelt om du behöver detta. Särskilt många småföretag upplever nog att det är rimligt dyrt att betala en revisor för tjänster som de med största sannolikhet kan göra själva. Till en början gäller det nog för många, speciellt om man bara förvarar ett par enkla dokument och till exempel inte har några anställda.

Så fort komplexiteten eskalerar, och företaget följer efter var och en får också anställda, så arbetsuppgifterna blir svårare och fler. Det gör att det tar mycket mer tid för dig och de andra cheferna att slutföra uppgifterna. När företaget växer kräver dessutom de viktigaste uppgifterna i företaget ännu mer tid av dig. I den meningen blir det mycket extraarbete med redovisning på topp.

En fallgrop med att göra bokföring själv är att det ofta slutar med misstag. Vissa misstag är värre än andra, och resultatet kan potentiellt är att du måste anlita en revisor ändå för att fixa röran. Då kan det snabbt hända att kostnaden för att fixa röran överstiger initialkostnaden för att anlita en revisor.

Snygga och tydliga redovisningar är viktiga för varje företag. Det kan användas som ett bra ledningsverktyg internt, först och främst genom driftsräkenskaperna. Dessutom kommer ett årsredovisning att vara ett krav från staten, så att man inte har något val här. Sist men inte minst ger ett konto nyckeltal som kan presenteras för investerare, banken och bolagets egna aktieägare.

 

Total
0
Shares