Kläder som håller dig varm på vintern och andas under sommaren

Utöver en riktigt snygg design är det minst lika viktigt att välja ut ett lämpligt material när du är på jakt efter nya kläder. Dina plagg ska helst se till så att du skyddas mot kylan på vintern medan de har en ventilerande förmåga under de varmare månaderna. Samtidigt är det ett stort plus om kläderna är tillverkade på ett miljövänligt sätt så att det blir enklare för dig att ta klimatsmarta beslut.

Komfort och ett klimatsmart tänk

Bambu är ett material som hyllas för dess många positiva egenskaper. Inte nog med att det bidrar till en hållbar utveckling, utan bambukläder är dessutom antibakteriella, mjuka, bekväma och smidiga att tvätta. Rätt bambukläder kan samtidigt ge dig en fräck stil som du inte vill gå miste om. Det är här som Northorganic.se kommer in i bilden. Deras breda sortiment av bambukläder kan förbättra din vardag avsevärt – oavsett om du letar efter strumpor, tröjor, pyjamas, kalsonger eller någonting helt annat.

Vad är det då egentligen som gör bambu så miljövänligt? Jo, bambu växer förvånansvärt fort, och efter skörd tar det därför ingen längre tid innan bambun återigen har vuxit till samma höjd. Samtidigt krävs det väldigt lite vatten och kemikalier för att ta fram bambukläder. När allt kommer till kritan kan du därför köpa bambukläder med gott samvete.

Bambukläder som UV-skydd

En intressant fördel som bambukläder bjuder på är ett effektivt UV-skydd. För detta skäl är det inte ovanligt att dra nytta av bambukläder under sommarmånaderna när solens strålar ofta dyker upp. Ett ytterligare skäl till att dessa kläder är så händiga att bära under sommaren är att de motverkar dålig lukt. Materialet är nämligen antibakteriellt, och du kan därför känna dig mer ren och bekväm när du bär dina bambukläder.

När allt är sagt och gjort finns det mycket som talar för att kläder som är tillverkade av bambu bjuder på en ytterst lång lista av positiva aspekter. Om du är på jakt efter nya kläder redan idag är det värt att hålla utkik efter plagg som är gjorda av bambu!

Total
0
Shares